Op vakantie met de (lease)auto in 2021

Geplaatst op 13 juli 2021

Mobiel zijn als kernwaarde voor ontwikkeling

Op vakantie deze zomer? Voor het tweede jaar op rij zijn er coronamaatregelen waar we rekening mee moeten houden. Het reisadvies checken is dus belangrijk, maar wat moet je nog meer doen om goed voorbereid op pad te gaan? MHC Mobility deelt tips.

Tips vóór vertrek:

Check het oliepeil en de koelvloeistof

Wanneer je het oliepeil en de koelvloeistof wil checken geldt dat je dit alleen moet doen wanneer de motor goed afgekoeld is! Het oliepeil check je eenvoudig met de oliepeilstok. Moet er olie bijgevuld worden? Let er dan op dat je het juiste type olie koopt.

Aan de hand van de markeringen op het koelvloeistofreservoir kun je eenvoudig zien of die moet worden bijgevuld. Net als bij de olie is het van belang dat je het juiste type vloeistof gebruikt. Niet zeker welk type je moet hebben? Je kunt dit opzoeken in het instructieboekje van je (lease)auto.

 

Check de bandenspanning

Een (te) lage bandenspanning zorgt voor een langere remweg en een slechtere grip op de weg. Het is dus wel zo veilig om regelmatig de bandenspanning te controleren. De juiste bandenspanning staat in het instructieboekje van je auto. Ook hierbij geldt dat je de bandenspanning het best kunt controleren wanneer de auto nog niet te ver heeft gereden.

Heb je alles bij je?

In Nederland is de mondkapjesplicht afgeschaft maar in de meeste landen om ons heen nog niet. Controleer ook of je een medisch mondmasker nodig hebt of dat een ‘gewone’ volstaat. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten, zo heb je in België en Frankrijk een veiligheidsdriehoek nodig en adviseert de ANWB dat je in België ook een brandblusser en EHBO-kit meeneemt.

Tips voor onderweg:

Tanken of laden in het buitenland

In heel Europa zijn de aanduidingen voor verschillende soorten brandstof bij de pomp gelijk, wel zo prettig! Zo herken je eenvoudig, ook in het buitenland, welke brandstof je nodig hebt. Ga je op vakantie naar het buitenland met je elektrische (lease)auto? Dan moet je mogelijk wat beter plannen, nog niet overal is de laadinfrastructuur zo uitgebreid als in Nederland. Rijd je een elektrische auto van MHC Mobility maar wil je liever met een brandstofauto op vakantie? Dat kan: met de vakantie autoregeling kun je je auto tijdelijk stallen en gebruik maken van een brandstofauto.

Groene kaart

Voor de meeste Europese landen heb je geen Groene Kaart eer nodig, maar een aantal landen vereisen dit wel voor de caravan. Als berijder van MHC Mobility kun je jouw groene kaart downloaden in de My Mobility App.  

Met een paar snelle en eenvoudige controles kun je zorgeloos met de (lease)auto op pad. MHC Mobility wenst je een hele fijne zomer toe!